mati160, miałem rant na normatywnej oponie i z wiekszym profilem. QPA
[O1] Trzeszczące sprzęgło
Zwiń
X
-
[O1] Trzeszczące sprzęgło
Witam Wszystkich. Ostatnio zauważyłem coś jakby trzeszczenie sprzęgła przy jego wciskaniu lub popuszczaniu. Lecz nie występuje to od razu, a dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów po mieście z częstą zmianą biegów i na niższych biegach (1,2,3). Moje pytanie jest czy to objaw kończącego się sprzęgła, czy może być coś tańszego? Chciałbym wiedzieć o co może chodzić przed wizytą u mechaniora bo ten pewnie zarządzi jedno: wymiana.
-
-
Re: Trzeszczące sprzęgło
Miałem identyczne objawy co prawda w Fabii ale mechanizm sprzęgła jest tej samej konstrukcji. Auto miało 6tyś przebiegu i sprzęgło zaczynało trzeszczeć po przejechaniu 8-12 km po mieście i nasilało się ze wzrostem długości czasu jazdy. Wymieniono łożysko łapy, którą wychyla wysprzęglik i problem minął bezpowrotnie. Może u Ciebie jest ta sama usterka.OIIT BSE LPG, Rapid SB CJZC LPG
Komentarz
-
-
jesli twoje sprzegło nie bierze na samej górze to jeszcze pojezdzisz .zywotnosc sprzegła jest zalezna od techiki jazdy .ile masz przebiegu? jak juz bedziesz wymieniał to proponował bym ci wymienic cały komplet z dwu masem i naj lepiej jak bys kupił komplet w jednym pudle bo wtedy wszystko jest skrecone w jedno .a co za tym idzie jest wywarzone i ma dłuzsza zywotnosc niz te kupowne osobno sprzeło i kołodiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Byłem u znajomego mechanika i stwierdził, że to pompa sprzęgła pada. Mówi, że jeszcze pojeżdżę. Inna kwestia jest czy to może mieć jakiś wpływ na żywotność sprzęgła jako takiego? Bo jeżeli tak to zmieniam od razu na nową. German81 dzięki za dobre chęci. Zastanowię się czy do ciebie też nie podjechać.
Komentarz
-
Komentarz